دومين بار در طول يك ماه گذشته آيت ا... هاشمي به دانشگاه آزاد واحد علوم تحقيقات آمد تا سفره دل خود را باز كند و از دردهايي بگويد كه چندين سال به صورت بغض در گلويش گير كرده بود.آيتا... كه احساس كرده بود برخي در دولت سعي دارند در روند كار دانشگاه تحت امرش اخلال ايجاد كنند،گفت: دولت نباید خللی در روند فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی به وجود آورده و یا مشکلاتی بر سر آن ها بگذارد. هاشمي رفسنجاني وظیفه اصلی دولت را ایجاد امنیت و مرزبانی عنوان کرد و با ابراز تاسف از گروگان گرفته شدن 5 سرباز ایرانی توسط اشرار، گفت: دولت باید مرزداری خوبی کند تا چند تن از اشرار نتوانند به آسانی سربازان ما را به گروگان گرفته تا بگویند فلان کار را کنید تا سربازان شما را آزاد کنیم. من فیلمی در مورد چگونه گروگان گرفته شدن این سربازان دیدم که متاسف شدم. وی ادامه داد: در این فیلم 5 سرباز در بلندی اتاقکی خوابیده بودند که سه شرور به راحتی به آنها حمله کرده و توانستند دست و پایشان را ببندند. این چه مرزداری است؟ معلوم است که آن جا خطر دارد و باید مراقب بود و نمیتوان با 5 سرباز از آنجا حفاظت کرد. به این شکل که مرزبانی نمیشود. وظیفه دولت است که در این حوزهها ورود کند.
گزارش معاونان در حضور رئيس
جلسه قرار بود از ساعت 9صبح آغاز شود و طبق برنامه نيز پيشرفت. برنامه اي كه با نام دومین نشست دست اندرکاران حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد در بیمارستان فرهیختگان تهران برگزار شد.در ابتدا جلسه بعد از قرائت قرآن كريم، حمید میرزاده رئيس دانشگاه آزاد، گفت: با وجود کوششهایی که در سه دهه گذشته شده اما حوزه پزشکی به اندازه حوزه علوم و مهندسی توسعه پیدا نکرده است. رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه به اعتبارات حوزه علوم پزشکی این دانشگاه در سال 93 اشاره کرد و افزود: نزدیک 370 میلیارد تومان در حوزه پزشکی برای سال آینده تخصیص دادهایم که روز 6 اسفند سال جاری در هیات امنای مرکزی به تصویب رسید.بعد از سخنان ميرزاده محمد باقر لاريجاني، قائممقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در علوم پزشکی كه در دوره احمدينژاد مانند ديگر افرادي كه در سالن اجتماعات حضور داشتند سختي هاي زيادي كشيده بودند، سخنراني كرد و گزارشي از روند معاونت خود ارائه داد.
امیدواریم دانشگاه آزاد «هاروارد» شود
برنامه به تندي پيش مي رفت و دكتر نظري(مجري به خانه برميگرديم) مراسم را طوري كنترل مي كرد كه وقت به همه برسد.در ادامه نيز رضا ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بر رشد کیفی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد و افزود: نباید فراموش کرد که بهترین و بزرگترین دانشگاه های معتبر جهان دولتی نبوده و در بخش خصوصی هستند. موسس دانشگاه هاروارد یک کشیش بوده که امروز از بهترین دانشگاههای جهان بهشمار رفته و هر جوانی آرزوی تحصیل در این دانشگاه را دارد. با توجه به حضور آقای میرزاده و دکتر لاریجانی انتظار میرود که دانشگاه ازاد اسلامی در آینده همانند هاروارد شود.
دست و پاي ما را بستند!
نوبتي هم بود بايد آيت ا... كه از ابتدا مانند ساير مدعوين روي صندلي ها نشسته بود و به اظهارات سخنرانان گوش مي داد، ايراد بيان ميكرد.بعد از رونمايي از سند نقشه توسعه علومپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی و اهداي عنوان استاد وابسته دانشگاه آزاد به ايرج فاضل و محمود طباطبایی، آيت ا... شروع به سخنراني كرد.وي به نوع برخورد دولت گذشته با این دانشگاه اشاره کرد و گفت: شما از دور به این رابطه نگاه کرده، اما ما از نزدیک میدیدیم که آنها چگونه دستو پای ما را میبستند و هرکاری برای تصرف این دانشگاه انجام دادند. ای کاش این تصرف صورت می گرفت و آن ها این دانشگاه را توسعه میدادند، اما نه تنها این کار را نکرده بلکه بر خلاف آن اقدام و حتی دانشگاه آزاد را به عنوان رقیب سیاسی خود تلقی کردند.
مقایسه زمان شاه با 8 سال گذشته
عضو هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: اساسنامه ای که ما در آن زمان تهیه کردیم اقتباس شده از اساسنامه حسینیه ارشاد بود و به دلیل این که اساسنامه حسینیه ارشاد محکم نوشته شده بود تا رژیم طاغوت نتواند این مکان را در دست بگیرد ما نیز همان گونه عمل کردیم.هاشمی رفسنجانی ادامه داد: اولین مسئلهای که در اساسنامه مورد توجه قرار دادیم، این بود که هر تغییر در اساسنامه باید با تصویب هیات موسس باشد اما در دولت گذشته پیشنهادی برای تغییر در اساسنامه مطرح کردند و ما نیز از آنها شکایت کردیم و پرونده به دادگاه رفت. قاضی اول کار آنان را متوقف کرد، اما دستگاه قضایی به نظر قاضی عمل نکرد.
ديد متفاوت آيت ا... به اخلاق اسلامی
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: ما در دانشگاه آزاد به دنبال ترویج اخلاق اسلام هستیم نه به عنوان چیزی که در جامعه به عنوان اخلاق اسلامی مطرح میشود.رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که دولت نباید خللی در روند فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی به وجود آورده یا مشکلاتی بر سر آنها بگذارد، گفت: در گذشته کار برای خود جامعه بوده و دولت تنها تسهیلات لازم را فراهم میكرد، اما حالت سوسیالیستی در میان مسئولان وجود دارد و انشاء ا... در عمل متوجه شوند که کار را باید به مردم بسپارند.
انتقاد از واگذاري مخابرات
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به ابلاغ سیاستهای کلی اصل 44 در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری از ابلاغ این سیاستها به دنبال انقلاب اقتصادی بودند، اما درجلسهای که سران قوا نیز حضور داشتند اعلام کردند نه تنها انقلاب اقتصادی، بلکه هیچ چیزی نشد. وی ادامه داد: به عنوان خصوصیسازی بخش ها و امکانات مهمی نظیر مخابرات به نهادهای غیر مسئول واگذار شد که آنها هرچند سود آن را می برند، اما پاسخگو نیستند.
حسادت ها كنار رود
رئیس هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه فکر می کنم یک کوته نگری و انحصارنگری در دید مسئولان دولتی وجود دارد، اظهار کرد: ما در میان خود این مسئولان بزرگ شده و می دانیم که تصورات و سیاست ها نسبت به بخش غیر دولتی چگونه است، اما از آنها توقع داریم که حسادت ها کنار گذاشته و اجازه دهند کمک هایی با هدف برداشتن موانع صورت گیرد.